Næsby:For første gang i Danmark udkom den 22. marts en unik uge-for-uge-kalender, der detaljeret beskriver, hvad der sker med den tvillingegravide, og hvordan tvillingerne i livmoderen udvikler sig hele graviditeten igennem. Bag kalenderen står det fynske forlag Forlaget TekstXpressen, der hører hjemme i Næsby.

Der bliver født flere og flere tvillinger i Danmark, og alle de kommende tvillingeforældre kan nu detaljeret følge med i, hvad der sker i mors mave, og hvordan tvillingerne udvikler sig igennem graviditeten.

I kalenderen kan man ved hver graviditetsuge læse om, hvor store tvillingerne er lige nu, og hvilke organer der er udviklet. Og i afsnittene om den tvillingegravide kan man læse om, hvad der sker i hendes krop, og om de ekstra mange undersøgelser, hun får tilbudt graviditeten igennem.

Rundt om i kalenderen viser fodaftryk, hvor store børnenes fødder er lige nu - og de vokser naturligvis i takt med, at børnene gør det samme. Man kan også følge billeder af en tvillingemave, som den vokser graviditeten igennem.

Opfordret af forældre

Der er også plads til at notere vigtige øjeblikke og personlige tanker samt indsætte mavebilleder eller scanningsfotos, så kalenderen kan blive en helt personlig mindebog - både for forældrene og for tvillingerne.

Forlaget TekstXpressen har også udgivet "Bogen om Tvillinger 0-10 år," og den nye kalender ligger fint i tråd med den bog.

-Kalenderen er en videreudvikling af den lille 40-siders uge-guide, der i mange år har været en del af "Bogen om Tvillinger 0-10 år", fortæller forfatter og journalist Joan Tønder Grønning. Hun tilføjer:

-Gennem årene har tvillingegravide jævnligt spurgt, om jeg ville udgive en separat bog med endnu flere oplysninger og mulighed for at sætte egne billeder ind. Det har jeg nu gjort, og jeg håber, at kommende tvillingeforældre bliver glade for den.

Kvaliteten af det faglige indhold i uge-for-uge-kalenderen er sikret af kompetente fagfolk på tvillingeområdet som for eksempel overlæge Kirsten Søgaard, jordemoder Lene Skou Jensen samt embryolog og læge John Chemnitz, Syddansk Universitet i Odense.

Joan Tønder Grønning er selv tvillingemor.