Løb: Finn Kaczmarek drømmer om at gennemføre et maraton på to timer og 30 minutter - og ikke et sekund mere. Sammen med Nybolig i Dalum skal han opnå målet

Næsby: I mange år var fysioterapeuten hos Muskler og Led på Bogensevej Finn Kaczmarek eliteløber. Det var omdrejningspunktet i hans liv.

En samtidig ambition om at skabe sig en familie bremsede helt naturligt udfoldelserne på det høje plan. Han er dog kun dumpet et eller to trin ned på motionsskalaen, for det stopper aldrig helt med at krible i benene. Således kalder han sig selv for supermotionist.

- Jeg kan nok ikke frasige mig, at jeg har en vis løbeafhængighed, fortæller Finn Kaczmarek.

Det er umuligt at være med i en klub, så fysioterapeuten løber selv. Han skal deltage i Frankfurt Marathon 26. oktober i år og målet er klart. Tælleren må maksimalt vise 2:30,00, når han krydser målstregen.

Tidligere er han løbet den 31 sekunder langsommere. En ganske habil tid, som er temmelig tæt på målet. Skulle man synes.

- 31 sekunder er meget. De bedste danske løbere løber et maraton på to timer og et kvarter, fortæller han.

Hjælp fra Nybolig

Morten Nancke, medindehaver af Nybolig i Dalum begyndte for et par år siden at løbe. Det kørte som smurt i starten, men hurtigt svigtede kroppen.

- Hovedet tror, at man kan alt, men kroppen fulgte ikke helt med, og her kom Finn så ind i billedet med sin ekspertise, fortæller Morten Nancke.

De kunne hjælpe hinanden. Ejendomsmægleren puslede med idéen om at skabe en løbekultur i firmaet. Alle kunne være med, hvis de ville. Fysioterapeuten ønskede en rådgiver, så han kunne få hjælp frem mod maratonet af en professionel løbecoach

Det var et puslespil med to brikker. Nybolig indvilligede i at sponsorere coaching til Finn Kaczmarek i bytte for kyndig vejledning til løb ved Nybolig.

Indtil videre er datoen for samarbejdet fastsat til 26. oktober og maratonet i Frankfurt. Men det er meget muligt, at parterne vil fortsætte.

- Det er måske oplagt at tage vinteren med og lade ham rådgive mod et maraton, siger Morten Nancke.

Fedt med det sociale

- Mange starter fra scratch og løber bare. Jeg kan bidrage med behandling, teknik, løbsplan, skadeforebyggelse og sparring. Løb er ikke raketvidenskab, men det kræver det rette tilløb, så man ikke løber panden mod muren med det samme. Man skal lige over de første tre uger, før man finder glæden ved løb. Der er det vigtigt at holde fast, siger fysioterapeuten, der synes, det er fedt at være med til at gøre medarbejderne i Nybolig til løbeelskere.

- Det er en afveksling at komme ud fra Muskler og Led, hvor jeg har min daglige gang. Det er superfedt at komme ind i et fællesskab som det i Nybolig, siger han.

I disse tider løber Finn Kaczmarek imellem 9 og 12 gange hver uge. Typisk vågner han klokken 5 om morgenen, inden ungerne skal op, og så bliver der klemt et løb ind på eftermiddagen eller om aftenen.