Fællesværk

I øjeblikket er der ikke mange brugere af Bolbro Fællesværk, men de frivillige kræfter gør ellers deres for at lokke de børn til, som mangler et socialt skud tidsfordriv. De yngste teenagere opfordres til at give aktivitetshuset en chance

Bolbro: - Man kan bage en kage, hvis man har lyst til det. Se en film i vores hjemmelavede biograf og spise frisklavede popkorn imens. Spille playstation med vennerne eller bare hygge og spille spil.

Det skorter ikke på muligheder for de børn, som besøger Bolbro Fællesværk, når dørene åbnes hver tirsdag og torsdag. Ovenstående tilbud samler dog mere støv end aktivitet om sig.

Vi har gjort meget for at shine det hele op. Førhen var der sofaer uden ben. Ikke så tiltrækkende. Der har tidligere været børn hernede, som ikke har syntes det var så fedt, men meget er ændret og dynamikken i huset er en hel anden i dag. Vi kan ikke fortælle brugerne, det er fedt, hvis ikke vi selv synes, det er fedt

Dina Bendix

Børnene udebliver nemlig fra en oplagt mulighed for nogle fede eftermiddage sammen med de frivillige og andre børn.

- Det er en ond cirkel. For selv hvis børnene har tænkt sig at komme, så kommer de ikke, hvis der ikke er andre. Så der sidder måske en masse derude, som egentlig gerne vil være her. Vores mission er at få udbredt, hvor fedt der er blevet hernede, siger Dina Bendix, der er husleder.

Når hun siger sådan, er det af frygt for, at mange bliver væk ved tanken om, at det tidligere aktivitetshus nok haltede lidt efter i sin opfattelse af, hvad hygge er.

- Vi har gjort meget for at shine det hele op. Førhen var der sofaer uden ben. Ikke så tiltrækkende. Der har tidligere været børn hernede, som ikke har syntes det var så fedt, men meget er ændret og dynamikken i huset er en hel anden i dag. Vi kan ikke fortælle brugerne, det er fedt, hvis ikke vi selv synes, det er fedt, siger Dina Bendix.

Plads til alle

Lige nu er mindst to frivillige på vagt hver gang - men på dage, hvor der er flest gæster, runder man knap og nap de tre børn. Så engagementet fejler intet. Det gør budskabet sådan set heller ikke.

- Alle børn kan komme. Især dem, der føler sig ensomme. Vi er mange motiverede kræfter her til at tage os af dem. Hvis blot de første børn kiggede ned og fik fortalt videre til deres venner, hvor fedt der er her, så er jeg sikker på, vi står med en succes. En af vores frivillige startede jo med at komme her som barn for nogle år siden, men er efter han passerede aldersgrænsen blevet hængende som frivillig, siger huslederen, der anslår, at der minimum er plads til 30 børn ad gangen - men at den grænse aldrig har været tæt på at blive testet.

Tilbuddet på Højstrup Torv henvender sig til børn fra sjette til niende klasse. Der er åben hver tirsdag og torsdag imellem 15.30 og 18 - og man kommer og går, som man har lyst.

 

  • Af: