Brændende Kærlighed - Koraltop - Kalanchoe blossfeldiana. Ja, kært barn har mange navne...
have: Brændende Kærlighed er en populær stueplante med blomster i hele farvespektret. Planten er kendt for sin enestående lange holdbarhed, og den kræver kun minimal pleje, blot den vandes med måde af og til.

I krukke eller bed

De færreste er måske klar over, at den brændende kærlighed kan flyttes ud under åben himmel. Men det er ganske vist, at Kalanchoe er særdeles velegnet til udplantning direkte i bede, kummer og krukker, når der ikke længere er risiko for nattefrost.

Og Kalanchoe-planterne vil blomstre villigt i to-tre måneder hen over sommeren, hvis den bliver plantet ud i haven i maj/juni!

Ved udplantning kan bladene farves røde, især hvis de udsættes for direkte sol. Som kuriosum kan nævnes, at rødfarvningen af bladene er ophav til plantens engelske navn: Flaming Katie, Flammende Katie. Blomsterfarverne bliver også ved udplantning mere intense på grund af de lavere temperaturer og den højere lysintensitet.

Utallige farver

Selve blomsten fås i dag både med den oprindelige, enkelte blomst, men også med fyldte blomster, der leder tanken hen på små rosenblomster.

I de seneste år er udvalget af farver, former og størrelser blevet stadigt bredere, og den oprindelige koralrøde blomst, der gav planten det danske navn koraltop og kælenavnet brændende kærlighed, er blevet udvidet med sorter, der dækker det meste af farvespektret.

Og der kommer stadig flere spændende farver til. Røde, pink, gule, orange, rosa, hvide og sågar flerfarvede blomster. Der er frit valg på alle hylder.

Men uanset om der er tale om pangfarver eller sarte, romantiske nuancer, kan man glæde sig over planternes holdbarhed og store overbærenhed overfor manglende grønne fingre.

Kalanchoe forædles og produceres af professionelle gartnere - med Danmark som ét af de førende lande - og kan købes i blandt andet blomsterbutikker, havecentre og supermarkeder.

Stor tolerance overfor naturens luner

Brændende Kærlighed er en sukkulent, og den tåler derfor kraftig udtørring. Da den samtidig stammer fra varmere himmelstrøg omkring Madagaskar, tåler den også meget sol og varme. Planten er derfor særdeles velegnet til udplantning, hvor man måske glemmer at vande eller kun kommer sjældent - for eksempel i sommerhuset.

Og erfaringen viser, at det eneste der kan få kærligheden til at visne, er frost...