Fantasy

Næsbys Sabrina Mose signerer på lørdag bøger i Bog & Idé i Tarup. Heksedatteren er den lokale forfatters andet værk og med den har hun sikret sig som minimum fem ganske begejstrede fans, der allerede nu har offentliggjort deres fine dom over fantasyfortællingen

Tarup/Næsby: I de fleste sammenhænge giver det ingen mening at spørge en person, man står ansigt til ansigt med, hvor vedkommende befinder sig henne.

Men Sabrina Mose og avisen var - heldigvis - i ulogisk harmoni, da situationen opstod foran Bog & Idé i Tarup.

Hvor er du?

- Hmmm. Det ved jeg faktisk ikke helt. Lad os gå ind og kigge.

Anmeldelser

Din Boganmelder har kastet fem af fem mulige stjerner efter bogen, imens Bogrummet honorerer Heksedatteren med fire stjerner og følgende uddrag: "Sabrina Mose har virkelig sørget for spænding fra start til slut og jeg håber, at hun kommer med flere bøger om Alvira og Thor. Det virker bestemt ikke som om, at de kan afholde sig fra flere magiske eventyr."

Endvidere giver to læsere på Saxo begge bogen fem ud af fem og får blandt andet disse ord med på vejen:

"Heksedatteren er en vellykket fantasy-fortælling der formår at puste nyt liv i en ældgamle fortælling: kampen mellem det mørke mod det lyse."

"Heksedatteren er en sand fornøjelse at læse, som giver håb for en efterfølger."

 

Ikke meget mere end tre sekunder senere er hun fundet. På en ganske fin og åbenlys placering.


Det må jeg nok sige. Der står du. Med fronten ud imod publikum og spot på. Det er da stort.

- Ja, det ser rigtigt godt ud.Og i en eksklusiv klub. JK Rowling er også med fronten ud.

- Ja, og det er jo faktisk mesteren selv, siger Sabrina Mose med et grin.

For få uger siden udgav hun fantasybogen "Heksedatteren", der nu står her, side om side med nogle af samtidens helt store forfattere, og på lørdag sidder hun klar i Bog & Idé for at signere, de bøger, der kunne tænkes at blive langet over disken.

Knald eller fald

Heksedatteren er den anden bog i forfatterskabet, som indtil videre har været forholdsvis succesrigt.

- Rejsen til Julemandens Værksted blev trykt i andet oplag, så det tolker jeg da som en indikation på, at det egentlig er gået meget godt. Der er dog stadig langt derop, hvor man ligefrem kan gøre det til en levevej at skrive bøger. Det er der omkring 100, der kan i Danmark, siger Sabrina Mose, der ved, at drømmen, om at brødføde familien udelukkende ved hjælp af evnen til at putte sin hjernes fantasiuniverser på skrift, har dårlige odds.

Ikke desto mindre bevæger hun sig i den rigtige retning. Det har hun nærmest papir på allerede kort inde i Heksedatterens levetid med en håndfuld pæne anmeldelser, som byder på flere fem-stjernede af slagsen - altså fuldt hus - imens en enkelt giver fire.

Hvilke tanker gør man sig, inden dommen falder?

- Man er meget nervøs. Det er jo faktisk knald eller fald. En dårlig anmeldelse skal man ikke lade sig gå på af, men det er da selvfølgelig rarest at blive godt bedømt. Især inden for fantasygenren, hvor konkurrencen i øjeblikket er meget hård. Det er jo primært anmeldelserne, der skal hjælpe bøgerne ud i ungdomsværelserne, siger Sabrina Mose.

Som et instinkt

De fleste kan kun lige overskue at trykke på fjernbetjeningen efter dagens dont.

Så den eneste forklaring på, at Sabrina Mose efter en otte timers dag i lovens tjeneste, plejning af ægteskabet og leg med to børn kan mønstre energi til ligefrem at klaske et par bøger sammen må være, at skrivningen nærmest er en drift på lige linje med søvn og spise.

Som et urinstinkt, der bliver aktiveret og kræver mætning prompte.

- Det er jo ikke en pligt, for det er ret hårdt arbejde og det letteste ville være bare at give slip. Men ind imellem føles det som om, jeg bare skal gøre det. Jeg finder det spændende at se, hvad jeg kan finde på og hvordan jeg får det strikket sammen til en helstøbt historie. Jeg kan sagtens være i færd med en løbetur, når der så ud af det blå popper en god idé ind, som jeg skal have skrevet ned med det samme. Så fisker jeg mobilen frem og noterer på den.

Hvad er det så, der over tid er har noteret sig op til at være dit seneste værk - hvad er Heksedatteren?

- Det er en fortælling om en ung pige, der ser sin mor blive brændt på bålet. Moren er en mægtig heks, men Alvira - vores hovedperson - er født uden magiske evner og er dermed en skændsel. Men hun er i besiddelse af en magtfuld genstand, som gør at hun bliver hvirvlet ind i et spind af hævn, begær og magt. Og resten vil jeg selvfølgelig ikke afsløre, smiler hun.

Sabrina Mose sidder i Bog & Idé lørdag fra 10 til 13 og gentager bogsigneringen i Arnold Busck i centrum 18. august.

  • Af: