Miljøtænkning

Efter en periode uden lokaler er det lykkedes for folkene bag Remida at finde nye, egnede lokaler til deres genbrugsprojekt ikke langt fra de tidligere lokaler i Ejlskovsgade

Der er højt til loftet i Remidas nye lokaler i Toldbodgade 6-7. Så højt, at et gæstehold har formået at bygge en fem meter høj og 10 meter lang kuglebane, hvor en kugle løber gennem fantasifulde forløb gennem forskelligt forefundet materiale.

Hjemløs

Sidste efterår trak der ellers sorte skyer over de frivillige hos Remida, da de fik at vide, at de ikke længere kunne benytte deres hidtidige lokaler i Ejlskovsgade.

Remida

Remida er et kulturelt projekt, som står for en ny måde at forholde sig til miljøet ved at give værdi til kasserede materialer, fejlproduktioner og andre ting, der kan synes værdiløse.I processen med arbejdet med Remida-materialet fostres nye muligheder for kommunikation og kreativitet, og dermed opstår der respekt for materialerne, for miljøet og for medmennesker.

Remida modtager overskudsmaterialer fra lokale virksomheder. Det kan være overskudsproduktion, fejlproduktion, eller et restprodukt. Det kan også være skotøjsæsker fra en skotøjsbutik, dimser fra forsendelser, computerdele og meget mere. Materialerne lagres i Remida Center Odense, og de besøgende kan med deres kreativitet og fantasi give tingene nyt liv.

Her havde de gennem ni år ydet en stor indsats for at begrænse materialespild i samfundet ved at overtage overskudsmaterialer og andet nyttigt industriaffald til kreative formål.

Det har blandt andet skoler og institutioner nydt godt af, når de har sendt grupper og hold af sted til et Remida-arrangement. Også private har benyttet muligheden for at komme og kreere fantasifulde værker ud af de materialer, der ellers ville være kasseret.

Rummet som den tredje pædagog er en af de ting, vi arbejder med, og vi tror på, at de her alternative undervisningsmaterialer giver muligheden for at tænke anderledes

Karen Eskesen

I december sidste år var det foreløbigt slut for det sympatiske projekt, da Odense Kommune havde andre planer for bygningen i Ejlskovsgade, og Remida blev hjemløs.

Genhusning

Men det er blevet forår, og der er efter en ihærdig indsats fundet nye lokaler til Remida på adressen Toldbodgade 6-7 - kun 500 meter fra den forrige adresse. Selvom lokalerne stadig er under renovering, har folkene bag Remida tyvstartet deres projekter inden den officielle åbning, der vil finde sted senere på året.

Således kunne Remida den 29. april igen afholde deres rutinemæssige familiedag den sidste lørdag i måneden.

25 børn og deres familier er mødt op til arrangementet, og lagrene bugner af spændende materialer i alt lige fra stoffer over plastik til metal. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan formes og sammensættes ud af de kasserede guldstykker, og det er den store kuglebane, der skærer midt gennem den store hal et godt symbol på.

Den tredje pædagog

Remidas formand, Karen Eskesen var til stede, da en specialklasse med autister var på besøg og byggede banen tidligere på ugen.

- Det var et fantastisk projekt. Autisterne brugte hinanden og sproget på en helt anden måde, og vi har ladet banen stå, så der er andre, der kan arbejde videre med den, siger hun og viser vej til et lysatelier i hjørnet af det store lokale.

- Her har vi mulighed for at vise levende billeder, og man kan tegne på projektoren og variere historierne, siger hun med en entusiasme, der virker smittende.

- Rummet som den tredje pædagog er en af de ting, vi arbejder med, og vi tror på, at de her alternative undervisningsmaterialer giver muligheden for at tænke anderledes, siger hun.

Officiel åbning på vej

Næste familiedag skulle efter planen finde sted den sidste lørdag i maj, men her vil Remida deltage i Havnekulturfestivalen med en stand, så derfor er den familiedag rykket en uge frem, og derefter går der kun et par uger, inden et større arrangement vil finde sted.

- Vi har inviteret borgmesteren til at komme til den officielle åbning og spurgt, om han kan sætte tid af den 7. eller 8. juni, og det håber vi, at han svarer på inden så længe, siger Karen Eskesen med et smil.

  • Af: