Pokalen

Vejle Boldklub kigger forbi Allesø til noget, der kunne minde om en sommertræningskamp onsdag aften. Men der er skam alvor bag dysten, som bliver udkæmpet i landspokalregi. Formand i Allesø GF mener dog, at man aldrig skal sige aldrig...

Allesø: Man skal bestemt ikke kimse af niveauet i den fynske serie 1, men det er nu alligevel modstand af en ganske anden kaliber, som møder Allesøs herrers førstehold, når 1. runde af landspokalen skydes i gang.

Den fjerdemest hæderkronede klub i landet forlader Nørreskoven i Vejle for at drage på et togt, som seks gange tidligere i historien har resulteret i guldmedaljer.

Allesø-VB

Vejle Boldklub er med 11 titler den fjerdemest vindende klub i Danmark fordelt på seks pokaltitler og fem mesterskaber - det seneste i 1984. Kun AGF, Brøndby og FCK har vundet mere sølvtøj.


Den østjyske klub har i tidernes løb været storproducent af spillere til landsholdet med blandt andre John Sivebæk, Ulrik le Fevre, Tommy Troelsen, Henning Enoksen, Thomas Gravesen og naturligvis Europas bedste fodboldspiller anno 1977 - Allan Simonsen.

Allesø har mødt modstand fra toppen af dansk fodbold før. Det var i en sommerkamp imod Brøndby i 1998, hvor koryfæer som Peter Madsen, Rubben Bagger, Bent Christen og Per Nielsen kom på tavlen i en 13-1 sejr. Pågældende kamp var dog helt uden betydning, hvorfor VB-kampen må anses som større.

Spilles 9. august klokken 18.30 på Allesø Stadion.

Selvom det er lang tid siden, VB sidst har kunnet bide skeer med de rigtigt tunge drenge i det bedste danske selskab, så har klubben fra den østjyske ådal en klar ambition om, at det forholdsvis nye stadion skal betrædes af lidt mere navnkundige profiler, end dem fra Roskilde, Køge og Thisted. Og det gerne om blot et år.

- Vi kunne ikke have mødt en større modstander end Vejle Boldklub. Vi var henrykte, da vi fik at vide, det var dem, vi havde trukket, siger formand i Allesø GF, Kim Kaare Hansen, der på trods af muligheden for at møde et superligahold i næste runde, ser den slumrende jyske kæmpe som den optimale modstander.

- Hvis vi havde trukket OB, ville det være et helt andet setup, vi skulle have været i stand til at fremvise. Der ville have været nogle sikkerhedsmæssige krav, vi slet ikke havde været i stand til at indfri. Sådan er det, når man møder ligahold. Det havde betydet, vi skulle spille kampen på eksempelvis atletikstadion og det ville have pillet lidt af glæden af, da vi jo gerne vil spille kampen hjemme i Allesø. Og i og med Vejle på nuværende tidspunkt ligger i toppen af 1. division - ja, så kan det faktisk ikke blive større, end det er lige nu.

Skæpper godt i kassen

I de 20 år Kim Kaare Hansen har været tilknyttet fodboldklubben mindes han ikke, modstanden nogensinde har været stærkere, end den bliver 9. august. Med det faktum in mente, ser han også en god mulighed for at tjene lidt ekstra til klubkassen.

- For en klub af vores størrelse tæller hver en krone jo. Under vores normale kampe har vi 150 tilskuere og Vejles sikkerhedschef har estimeret, at de kommer i hvert fald 200. Så hvis vi oven i købet på denne dag kan trække flere til, så tænker jeg vi kan ramme minimum 400 tilskuere, der alle betaler en 50'er. Det giver alligevel 20.000 kroner. Så har vi nogle kontrollører, der skal aflønnes, men alt i alt regner vi med, at det kan give helt godt.

Fra et rent sportsligt synspunkt er det dog ikke en specielt ønskværdig duel, allesøerne bliver kastet ind i. Modstanden kunne have været en anden serieklub, men oplevelsen vejer i denne sammenhæng langt mere end overkommeligheden.

- Vi kunne have mødt et hold på niveau eller lidt bedre end os og muligvis være blevet slået ud - og det havde der ikke været meget sjov ved. Nu skal man jo aldrig sige aldrig i fodbold og kan vi gøre det godt og overraske helt vildt, så vil vi have skabt en kæmpe sensation. Det er ikke mange år siden, at Ubberud blev banket 13-0 af VB, så vi ser det nok mere som en god happening, erkender formanden.

Kampen imellem Allesø og VB bliver udkæmpet klokken onsdag 9. august klokken 18.30 på Allesø Stadion.

For god ordens skyld minder avisen lige om, at David jo sådan set vandt over Goliat...

  • Af: