Morgentrafikken på Kalørvej gør det svært for skolebørnene at krydse vejen. Bestyrelse og skole forsøger nu at råbe Odense Kommune op igen
Af Jens Nicolaisen

ubberud: Børnene står med deres cykler for enden af Ellekratvej og stirrer efter et hul i strømmen af biler, så de kan komme sikkert over på den anden side af Kalørvej.

Enkelte forældre er fulgt med deres børn ned til den trafikerede vej for at sikre, at de kommer godt over.

Andre elever dropper at komme over vejen og fortsætter i stedet deres vej til Ubberud Skole ad cykelstien i den forkerte side af vejen.

Dette scenarie udspiller sig hver hver morgen mellem 7.30 og 7.50, når børnene fra området omkring Hvidtjørnevej/Rødtjørnevej skal i skole. Allerede i 2007 forsøgte skole og forældrebestyrelse at få Odense Kommune til at lave en form for trafikregulering. Nu forsøger de igen.

- Jeg oplever, at der er meget mere trafik på vejen. Især nu, hvor det er efterår, og det begynder at blive mørkt, så tager folk bilen i stedet for cyklen, når de skal på arbejde, forklarer Tommy Rasmussen, der er repræsentant for forældrebestyrelsen.

Pillet af budgettet

På et møde med Odense Kommune i efteråret 2007 blev der givet tilsagn om, at man fra kommunens side ville overveje en lysregulering på Kalørvej ved Ejlstrupvej. Men ved budgetforhandlingerne i 2008 blev forslaget siet fra på grund af økonomi.

Siden er der ikke sket noget, men nu forsøger lokale kræfter igen at gøre opmærksom på forholdene med opbakning fra Ubberud Skole, hvor skoleinspektøren, Jørgen Drost, også oplever morgentrafikken på nærmeste hånd.

- Jeg cykler selv denne vej til skole, og jeg oplever at flere og flere børn benytter vejen, fordi vi har fået et nybygget område med Hvidtjørnevej og Rødtjørnevej, hvor der bor mange børn, der skal i skole.

Vi har talt med kommunen om en trafikregulering, men de mente, der var mere brug for en trafikregulering længere nede af Kalørvej ved Ejlstrupvej. Det er jeg vildt uenig i, fordi det er her, børnene kommer cyklende.

Grundejerforeninger har lavet cykelstier, så børnene fra området ved Ejlstrupvej også kommer denne vej.

En lysregulering, som kun fungerer i det tidsrum, hvor børnene cykler i skole vil være løsningen, siger Jørgen Drost

- Vi har i princippet kun problemet om morgenen. Når børnene kører hjem fra skole, så er det ikke noget problem, for der kører de i den rigtige side af vejen, tilføjer inspektøren.

Venter på svar

Skolebestyrelser har flere gange skrevet til trafikforvaltningen. Senest i starten af september, hvor bestyrelsen endnu en gang gør opmærksom på behovet for lysregulering. De venter stadig på svar, og imens overvejer de andre muligheder for at påvirke beslutningstagerne. Både en underskriftsindsamling og kontakt til lokalpolitikere i området overvejes.

Imens fortsætter børnene med at kigge langt efter huller i morgentrafikken.

- Vi mangler en trafikregulering her. Så vi kan få børnene sikkert over, for en dag sker der helt sikkert et uheld her, forudser Tommy Rasmussen.

Hos Odense Kommune er der ros til de lokale kræfter i Ubberud, men udsigten til en trafikregulering er ikke god.

- Vi har nogle forskellige kryds i Odense, Vi kigger på. Men det konkrete kryds på Kalørvej har vi ikke inde i vores overvejelser lige umiddelbart, siger Thomas Povlsen, ingeniør i Trafik og Anlæg ved Odense Kommune.