Der var mulighed for at få en køretur i en drømme-sportsvogn og samtidig støtte Børnecancerfonden ved årets Sportscar Event.

H.C. Andersen Airport lagde for andet år start- og landingsbane til Sportscar Event, hvor sportsbilejere fra hele landet - samt et par stykker fra Hamborg - gav den gas til fordel for Børnecancerfonden med betalende gæster i passagersæddet.
- Vi kan mærke, at folk er ved at finde ud af, at der også er Sportscar Event her på Fyn. Det gælder både gæsterne og de, der stiller deres biler til rådighed for den gode sag, siger dagens eventchef Jack Mogensen til Lokalavisen Nordvest.

- Kriteriet for de biler, der er med ved Sportscar Event er, at de skal være lovlige, så de kan kører på gaden - vi har ikke racerbiler med - og så skal de være en drengedrøm af den salgs, som virker lidt uopnåelig, siger Jack Mogensen og det kriterie var til fulde indfriet af dagens bil-palette, der bød på mærker som eksempelvis Lotus, Lamborghini, Porche, Mercedes, BMW og Ferrari. Biler der alle var genstand for lange, beundrende og drømmende blikke fra dagens 2.500 besøgende.

- Det er ejerne selv der kører bilerne og de betaler selv alt som eksempelvis dæk og benzin, som der bliver brugt cirka 3.000 liter af på en dag som i dag. Uden den støtte kunne vi ikke lave et arrangement som Sportscar Event, pointerer Jack Mogensen.

Alle pengene værd

Dagen igennem var der en jævn tæt trafik af sportsvogne, der rullede ud på lufthavnens asfalt, hvor de brølende motorer vidnede om, at det var den tunge fod, der blev sat ned på speederen for at give passagerne fuld fartvaluta for pengene.

Daniel Pedersen var en af de mange, der havde pungen oppe af lommen.
- Det var alle 1.000 kroner værd, siger han med et stort smil efter at være steget ud af Larsbjørn Bjørnstrøms Lamborghini.

- Jeg har altid godt kunnet lide Lamborghinier, så da jeg så, at det var muligt at få en tur i sådan en, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det skulle være den, fortsætter han og tilføjer, at han før har prøvet at være passager ved et drifter-arrangement.
- Men jeg havde aldrig prøvet highspeed før og da vi kom op på 240-250 kilometer i timen, må jeg indrømme, at det kildede i maven, især mens vi accelererede og det er jo det, der er det fede, siger Daniel Pedersen, stadig smilende.

Larsbjørn Bjørnstrøm - der til daglig er øjenlæge med privat praksis i Odense - fortæller, at hans Lamborghini er en model Valentino Balboni.
- Den er opkaldt efter den tidligere chefdesigner hos Lamborghini, som da han stoppede fik til opgave at lave den ultimative Lamborghini og det er denne model, som der kun er lavet 250 styk af, siger Larsbjørn Bjørnstrøm og tilføjer, at bilen er med baghjulstræk, da den oprindelig er konstrueret som en banebil.

- Jeg har altid haft en stor kærlighed til sportsvogne. Denne Lamborghini har jeg haft i tre år og ligesom for Valentino Balboni selv, er den min ultimative Lamborghini-drøm.

Larsbjørn Bjørnstrøm fortæller, at der er to grunde til, at han for syvende år - andet år i Odense - er med ved et Sportscar Event.
- Det er et arrangement, hvor alle de penge, der kommer ind går ubeskåret til Børnecancerfonden. Og så er det bare sjovt at komme ud og køre stærk i Lamborghinien - til daglig tager jeg cyklen, når jeg skal på arbejde, siger han og griner.

210 km/t. for 200 kr.

Dagens tilbud var også et af de mest populære. For 200 kroner kunne man få en tur i Jacob Juul Andersens åbne gule Lotus Elise S1 med ejeren selv som "pilot".
- Jeg har haft den en del år, men jeg har været forelsket i modelen i længere tid. Første gang jeg så en Lotus Elise S1 var ved en biludstilling i Bella Centret, men jeg var på SU, så der var ikke lige råd til en sportsvogn i budgettet, så jeg måtte spare op indtil jeg havde de 200.000 kroner, sådan en model koster, fortæller Jacob Juul Andersen, der nyder både at rulle roligt af sted i sin Lotus, når han skal ned efter is og når han kører over 200 kilometer i timen til fordel for Børnecancerfonden.

- Jeg stiller gerne op til Sportscar Event, fordi det er en kombi af glæde og et godt formål, siger Jacob Juul Andersen og hjælper endnu en passager med at blive spændt fast i den gule Lotus, der kun vejer 690 kilo og har en topfart på 210 kilometer i timen.

Fart gav lyst til kørekort

Langt de fleste af dagens betalende passagerer var af hankøn. Charlotte Strandkvist var en af de få kvinder, der lod sig lokke til en tur med et kilometertal langt over hastighedsbegrænsningerne på offentlig vej.
- Jeg syntes, det så sjovt ud, så det ville jeg gerne prøve og fordi den gule Lotus var en af de sjoveste biler, valgte jeg den - og fordi det var den billigste tur, siger hun.

- Jeg kunne virkelig mærke det i maven, da vi kørte ned ad langsiden for fuld fart og det hele raslede. Det var rigtig sjovt - også da vi skred ud, forsætter Charlotte Strandkvist, der ikke har kørekort og derfor benytter sig af sin cykel, når hun skal frem.
- Men efter sådan en tur har jeg fået lyst til at få taget det kørekort, siger hun med et smil.

Malthe Møller på syv år havde også valgt at få en tur i Jacob Juul Andersens gule Lotus.
- Jeg valgte den, fordi den ikke har noget tag. Og det var en rigtig sjov tur, fordi man fik vind i håret og da vi kørte stærkt, kunne jeg have hænderne i vejret, så jeg rigtig kunne mærke, hvor hurtigt vi kørte, siger han begejstret og er ikke i tvivl om, at han vil prøve at få lokket sine forældre med til Sportscar Event igen til næste år.

Kørt 350.000 kr. ind

Afhængig af hvilken bil man ønskede at være passager i, varierede lørdagens priser fra 200 til 2.500 kroner for en tur på godt og vel fire kilometer op og ned ad lufthavnens asfaltstribe, en tur der tog cirka tre til fire minutter.
Det tilbud var der mange af de besøgende, der tog imod og da kassen blev gjort op, var der kommet 350.000 kroner ind, et beløb som ubeskåret sendes videre til Børnecancerfonden.

  • fyens.dk